Articole
- Necesitatile si ingrijirea plantelor
- Inmultirea plantelor
- Sanatatea plantelor
- Plantele in decor
- Plantele in alimentatie
- Plantele in aromoterapie
- Plantele in sanatate si cosmetica
Galerie Foto
- Plante de apartament
- Plante de gradina
- Plante de camp
- Plante din zone impadurite
- Plante medicinale
- Plante exotice
- Plante suculente si cactusi
- Plante carnivore
- Plante aromatice
- Plante din zona apelor stagnante sau curgatoare
- Plante din regiunea alpina
- Plante toxice
- Bonsai
- Orhidee
Parteneri
Plantele in alimentatie
Descoperiti savoarea bucatariei naturiste pentru a da un nou gust mancarii dumneavoastra. Utilizarea plantelor aromatice in bucatarie are ca scop obtinerea unor gusturi si arome deosebite pentru mancarurile preferate. Astfel, puteti folosi, dupa caz, frunzele, florile sau semintele diverselor plante din acesta categorie (tarhon, cimbru, maghiran, rozmarin, menta, busuioc, salvie, anasol, fenicul, chimen, etc). In natura atat de binefacatoare exista plante ale caror flori sunt comestibile. Consumate proaspete, folosite in salate sau alte retete culinare, florile comestibile dau o savoare aparte mancarurilor dumneavoastra. In acest scop puteti folosi: papadia, trifoiul de camp, musetelul, coada soricelului, floarea de coriandru, etc. Alegeti alimentatia naturista, sanatoasa si folositi in preparatele dumneavoastra culinare plantele aromatice, atat de sanatoase si parfumate.
Articole
  Cardamomul este unul dintre cele mai vechi condimente descoperit si utilizat din timpurile stravechi. Este originar din sudul Indiei unde creste in regiunile impadurite, ca planta salbatica. Astazi aria lui s-a extins fiind intalnit si in: Sri Lanka, Guatemala, China si Tanzania.

  Paprika este un condiment de forma unei pudre fine, care provine din diverse varietati ale speciei Capsicum annuum, ce difera intre ele prin forma, marimea, gustul si culoarea fructelor. Acestea pot fi mici si rotunde ca in cazul varietatii cultivate in Spania sau conice ca in cazul celei unguresti.

  Ceapa este o leguma aromata, frecventa nu numai la noi ci in intreaga lume. Fie ca preparam o supa, o ciorba, o friptura inabusita, o tocanita sau o salata, instinctiv parca apelam intotdeauna la ceapa.

Alaturi de sofran si cardamom, vanilia este unul dintre cele mai pretioase condimente din intreaga lume. Vanilla fragrans este o planta nativa din Mexic unde este cultivata intensiv si in prezent, in scop comercial. In antichitate vanilia era folosita la fel de mult in special de popoarele de azteci care aromatizau cu vanilie “xocolatla”- o bautura regala din cacao, miere si vanilie.

Originar din Asia si Orient, coriandrul a fost valorificat si utilizat in bucatarie si medicina inca de pe vremea lui Hipocrate. In timpurile nostre este cultivat intens in : Rusia, Ungaria, India, sudul si nordul Amercii in special in Morocco.

Usturoiul este o planta bulboasa, ce apartine ca si ceapa familiei Alliaceae. Este asemanator cu ceapa dar, spre deosebire de aceasta, bulbul usturoiului este impartit in mai multe segmente numite "catei". De obicei exista circa 8-10 catei intr-un bulb, asezati strans unul langa altul in jurul unui ax central si delimitati de o foita rigida colorata in alb-vioriu.

Scortisoara provine dintr-un arbore tropical numit Cinnamomum zeylanicum, de circa 10 metri inaltime, inclus in familia Lauraceae. Frunzele sunt ovale, lungi de 7-18 cm, air florile aranjate in panicule au un miros specific. Fructul este o baca de culoare purpurie ce contine o singura samanta.
Aroma puternica si gustul dulce, specific, se regasesc atat in scoarta cat si in frunze.
