Home  |   Plante A-Z  |   Glosar  |   Forum  |   Contact
Lavanda in aromoterapie

ArticoleGalerie Foto
Parteneri

Home » Plantele in aromoterapie » Lavanda in aromoterapie

Lavanda in aromoterapie

Articol vizualizat de 6082 ori

        Lavanda este o planta perena, de forma unui mic arbust de 30-70cm inaltime. Este recunoscuta cu usurinta datorita florilor sale mici, de culoare mov si datorita "pufului argintiu" cu care frunzele par usor pudrate. Este o planta nepretentioasa, care se adapteaza usor conditiilor minime de cultivare. Daca este tinuta in interior este recomandata asezarea ei intr-un loc luminos deoarece lumina soarelui favorizeaza cresterea concentratiei de uleiuri eterice continute.
        Pentru utilizarea in industria producatoare de uleiuri esentiale, lavanda se culege in momentul in care jumatate din flori sunt deschise si in diminetile de vara deoarece acesta este momentul in care continutul de substante active si aromate atinge nivelul maxim.
        Uleiul esential de lavanda, utilizat in aromoterapie ajuta in ameliorarea migrenelor, a starilor de anxietate si insomniilor datorita componentelor sale care au proprietatea de a induce relaxarea si linistea. De exemplu, pentru inlaturarea stressului si insomniei se pun 2-3 picaturi de ulei de lavanda intr-un vas de aromoterapie care se aseaza in apropierea patului sau se picura ulei pe asternut. Chiar folosit in inhalatiile dinainte de culcare are efect linistitor si relaxant.
        Tot ca uz extern poate fi folosit pentru dezinfectarea ranilor sau pentru cicatrizarea rapida si apoi refacerea pielii arsa de soare.
        Daca este folosit la masaj este eficient pentru ameliorarea reomatismului si inlaturarea durerilor musculare.
        Folosit ca aromatizant al atmosferei din incaperi ajuta la improspatarea aerului si alunga insectele nedorite. Putem aseza saculeti din panza cu flori de lavanda uscate si maruntite pentru improspatarea dulapurilor de haine si ca remediu natural de alungare a moliilor.
        Din aceste motive la care am mai putea adauga inca este recomandata ocazional, pentru aromoterapie, lavanda, mai ales atunci cand seara dorim sa inlaturam stressul adunat peste zi, vrem sa ne relaxam, sa ne gasim linistea si calmul si sa avem un somn linistit si profund.


Imagini Lavanda in aromoterapie


Buchetele de lavanda se folosesc pentru parfumarea incaperii si alungarea insectelor nedorite

Decor cu parfum de lavanda

Uscati lavanda chiar pe veranda casei

Campurile cu lavanda, un dar de la naturaVoteaza: Lavanda in aromoterapie


Punctaj:10
Voturi: 30
Vizite: 6082
                  


Comenteaza: Lavanda in aromoterapie

Nume:
*Email:
*Comentariu:

      Comentarii:

    User: emilia
    Data: 05-06-2013
    Comentariu: Tot ce a creat Dumnezeu este minunat... Lavanda este una din bucuriile nostre. Sa multumim Lui Dumnezeu, in fiecare zi, pentru toate frumusetile cu care a impodobit acest pamant, pentru fericirea noastra si, ascultand de legile Lui drepte, sa cautam sa ocrotim, sa respectam si sa iubim creatia Lui... Multumim pentru articol!


Articole similare :


Nu exista articole similare!