Home  |   Plante A-Z  |   Glosar  |   Forum  |   Contact
Plantele in decor

ArticoleGalerie Foto
Parteneri


Plantele in decor

        Daca v-ati gandit sa apelati la idei decorative ce au ca element central plantele naturale atunci folositi-va imaginatia fie ca trebuie sa le transplantati pe cele vechi in noi recipiente, fie ca doriti sa realizati combinatii de plante ce dau prospetime si eleganta casei dumneavoastra. Dca optati pentru mixurile de plante nu uitati ca plantele alese sa imparta acelasi recipient trebuie sa aiba aceleasi preferinte in ceea ce priveste udarea, expunerea si substratul. Orice iubitor de plante doreste sa le asigure conditii cat mai asemanatoare cu cele naturale. Pe langa efectul decorativ, ar trebui sa stiti ca exista unele plante folosite pentru a purifica aerul din locuinta dumneavoastra ( Yucca, Ficus benjamina, Iedera, Spathiphyllum, diversi palmieri si ferigi,etc). Asezate cu gust si mai ales ingrijite cu suflet, toate plantele din caminul dumneavoastra vor face ca fiecare privire aruncata spre ele sa fie o adevarata incantare.

Articole

Fii creativ! Opteaza pentru o gradina acvatica
        Imagineaza-ti un colt de natura linistit, unde doar culorile vii ale florilor si susurul lin al apei te imbata cu o stare de pace si relaxare.
        O broscuta mica pe o floare de Lotus, un aristocratic nufar vizitat de un bondar, un fluture care iti farmeca privirea si un parfum discret, divin, ce imbata atmosfera.
Plantele tropicale din caminul tau
        Multe plante tropicale pot fi alese pentru a da caminului tau o nota exotica, fermecatoare. Caracteristicile comune ale acestui grup de plante sunt in primul rand permanenta umiditatii, caldura si semiumbra.
Sa ne imprietenim cu natura
        Fie ca suntem sau nu constienti, marele regat al plantelor ajuta omenirea in extrem de multe moduri. In primul rand plantele sunt frumoase atunci cand le privim. Paduri cu arbori batrani, plante rare ocrotite, gradini aranjate pana in cel mai mic detaliu, ferestre pline cu flori, oameni care le ofera si care le primesc, toate acestea inseamna un singur lucru, dragoste pentru plante.
Dictionarul florilor
        Daca esti un impatimit al florilor si vrei sa-ti impartasesti pasiunea cu cei dragi, ai grija ca atunci cand oferi flori mesajul tau sa fie perceput corect. Florile pot vorbi despre iubire, felicitari, compasiune, prietenie si multe altele, prin intermediul semnificatiilor.
Decor cu plante naturale
        Valoarea plantelor de interior consta, in mare parte, in modul cum pot fi folosite pentru infrumusetarea caminului nostru.
        Plantele transforma casa noastra intr-una mai primitoare si ne ajuta sa ne relaxam mult mai repede. Asezate adecvat, ele pot transforma incaperile mari si reci intr-un spatiu intim sau pot da impresia de nivele si adancime unor incaperi joase.
Cum si unde asezam cactusii
        Pe masura ce va imbogatiti colectia de cactusi ar trebui sa incepeti sa va ganditi cum e mai bine sa fie asezati pentru a avea conditiile necesare de dezvoltare si pentru a va impodobi casa cat mai frumos.