Home  |   Plante A-Z  |   Glosar  |   Forum  |   Contact
Cum si unde asezam cactusii

ArticoleGalerie Foto
Parteneri

Home » Plantele in decor » Cum si unde asezam cactusii

Cum si unde asezam cactusii

Articol vizualizat de 9385 ori

        Pe masura ce va imbogatiti colectia de cactusi ar trebui sa incepeti sa va ganditi cum e mai bine sa fie asezati pentru a avea conditiile necesare de dezvoltare si pentru a va impodobi casa cat mai frumos.
        Cum pentru cactusi lumina este foarte importanta, spatiul din fata ferestrei trebuie folosit la maximum. Multi cred ca este foarte usor sa ai grija de plante si mai ales cred ca ar fi de preferat sa le tinem pe toate in acelasi loc deoarece plantele se completeaza unele pe altele. Acest lucru nu este insa in totalitate adevarat, deoarece trebuie sa tinem cont si de efectul vizual nu intotdeauna placut pe care-l creeaza multimea de plante asezate la intamplare fara nici un criteriu. Pe langa aceasta fiecare planta chiar si cactusii de dimensiuni mici au nevoie in jurul lor de un anumit spatiu de aerare si de o anumita lumina pentru a fi sanatosi si a se dezvolta armonios.
        Intr-o fereastra mica, un singur cactus mare sau 2-3 de dimensiuni mai mici arata mult mai bine decat o gramada mare de catusi de dimensiuni variate, asezati la intamplare.
        Asezati pe pervaz 2-3 cactusi de dimensiuni mici iar in fata ferestrei, o masuta mica pe care plasati cactusii de dimensiuni mici si medii. Cactusii mari si inalti pot fi asezati jos, de o parte si de alta a mesei. In acest fel, toti vor avea lumina suficienta, vor da incaperii un aspect original, exotic si vor fi feriti de traficul din camera.
        Puteti folosi un suport adecvat pentru plante, prevazut cu brate pe care-l asezati in fata sau lateral de fereastra. Plasati ghivecele cu cactusi de dimensiuni mari pe bratele de la baza, pe cei de dimensiuni medii mai sus si ultimii pe cei mai mici. Locul cel mai inalt si central al suportului il puteti rezerva unui cactus cu port pendent de genul craciunelului. Astfel ii veti pune mai bine in valoare florile, va creste mai bogat si efectul va fi de-a dreptul incantator.
        O alta optiune ar fi suspendarea cactusilor. Astfel, ii puteti aseza pe suporturi fixate pe perete, de exemplu ca sa marcati o arcada ce delimiteaza doua spatii sau ii puteti suspenda in ghivece speciale direct de tavan in balcon sau pe veranda.
        Oricum alegeti sa asezati cactusii, efectul vizual este maxim daca recurgeti si la ghivecele masca impodobite in acord cu spatiul in care se afla. Puteti aseza, de exemplu, unul sau doi cactusi micuti in colturile ferestrei de la bucatarie in ghivece mici, colorate si ornate cu diverse picturi sau modele.
        Fiind nepretentiosi, putem folosi cactusii din colectia noastra pentru infrumusetarea oricarei incaperi a caminului nostru. Lasati-va condusi de imaginatie si acasa totul va parea mai rafinat, mai original si mai plin de viata.


Imagini Cum si unde asezam cactusii


Aranjarea eficienta a cactusilor creeaza un efect vizual incantator

Asezati pe pervaz cactusii de dimensiuni mici

Cu ajutorul cactusilor gradina va parea usor exotica

Infrumusetati aspectul unui cactus mic prin utilizarea ghiveciului - masca

Pentru utilizarea eficienta a spatiului din fata ferestrei utilizati suporturile

Nepretentiosi, cactusii sunt ideali pentru decorarea baii

Plantati cactusii mici in acelasi recipient sporind efectul decorativ

Cactusi mici cu efect decorativ mareVoteaza: Cum si unde asezam cactusii


Punctaj:9.81
Voturi: 63
Vizite: 9385
                  


Comenteaza: Cum si unde asezam cactusii

Nume:
*Email:
*Comentariu:

      Comentarii:

    User: padureanu elena
    Data: 08-04-2009
    Comentariu: la bloc f f dificil din cauza spatiului, pervaz geam


Articole similare :


Nu exista articole similare!