Home  |   Plante A-Z  |   Glosar  |   Forum  |   Contact
Decor cu plante naturale

ArticoleGalerie Foto
Parteneri

Home » Plantele in decor » Decor cu plante naturale

Decor cu plante naturale

Articol vizualizat de 7235 ori

        Valoarea plantelor de interior consta, in mare parte, in modul cum pot fi folosite pentru infrumusetarea caminului nostru.
        Plantele transforma casa noastra intr-una mai primitoare si ne ajuta sa ne relaxam mult mai repede. Asezate adecvat, ele pot transforma incaperile mari si reci intr-un spatiu intim sau pot da impresia de nivele si adancime unor incaperi joase.
        Este destul de greu de imaginat un decor care sa nu includa una, doua plante naturale, plasate exact acolo unde trebuie.

        Plantele "mobile"
        Locul de acasa sau de la birou unde ni se pare ca o planta arata cel mai bine nu este intotdeauna si locul ideal in care planta primeste cantitatea ideala de lumina. Instalarea unei surse artificiale de lumina este o solutie nu intotdeauna la indemana (uneori locul nu permite) si adesea nepotrivita (nu toate plantele o tolereaza si cele mai multe nu se dezvolta nici macar satisfacator daca sunt tinute permanent in lumina artificiala). De aceea, recomandabil ar fi ca pentru acel loc pe care-l considerati ideal pentru dumneavoastra sa cumparati doua plante din aceeasi specie. Una va fi plasata in locul ales iar cealalta pe pervaz sau in fata ferestrei. Odata la doua zile schimbati locul plantelor. In acest fel decorul va fi in permanenta cel pe care vi l-ati imaginat iar plantele vor fi sanatoase si deci vor ajuta la crearea lui mult mai mult timp.
        Plantele cu flori au mult mai mult nevoie de lumina puternica decat cele decorative prin frunze, de aceea rar ele pot fi tinute perioade indelungate, in alte locuri decat in fata ferestrei.
        Ele pot fi utilizate la crearea unui decor incantator si pot fi plasate in orice loc din incapere pe tot parcursul infloririi. Dupa trecerea florilor, mutati-le inapoi in lumina ferestrei pentru a acumula hrana si energia necesare viitoarei perioade de inflorire.

        Terariile si gradinile miniaturale
        Nu este foarte greu sa avem propriile noastre gradini de interior, desigur in miniatura. Decorul realizat cu ajutorul lor nu este numai original dar si captivant sau uneori de-a dreptul impresionant. Asadar, plasati in boluri sau vase de sticla, joase, de diverse forme pietricele din comert, speciale si creati mixuri de plante decorative prin frunze, ferigi de dimensiuni mici, plante suculente si chiar unele specii cu flori.
        Pentru plantele delicate precum orhideele, sensibile la temperatura si curentii de aer, utilizati terariile.
        Puteti crea varietati diverse, amestec de culori prin folosirea pietricelelor si nisipului colorat, intr-un mod unic, original.


Imagini Decor cu plante naturale


Creati decoruri incantatoare dar folositi recipiente adecvate necesitatilor plantei

Decorati cu plante si camera copilului prin utilizarea ghivecelor masca

Folositi-va imaginatia pentru crearea unui decor original

Plantele naturale schimba imaginea intregului caminVoteaza: Decor cu plante naturale


Punctaj:9.56
Voturi: 21
Vizite: 7235
                  


Comenteaza: Decor cu plante naturale

Nume:
*Email:
*Comentariu:

      Comentarii:

    User: nurgian
    Data: 16-11-2008
    Comentariu: la cit ajunge decorurile originale estimativ ,,acele cu plante originale,,,

    User: nurgian
    Data: 16-11-2008
    Comentariu: ce preturi au decorurile cu plante originale

    User: aly
    Data: 17-11-2008
    Comentariu: Nu poti spune cu exactitate "cam cat costa un decor natural". Poti obtine efecte suberbe cu ajutorul plantelor naturale chiar la preturi mici. O planta micuta achizitionata de la un market, de exemplu, mutata intr-un ghiveci pictat si asezata intr-un loc potrivit schimba foarte mult decorul. Imagineaza-ti un mix de plante in ghivece mari ceramice, asezate pe diverse suporturi colorate. Exista la ora actuala extrem de multe modele de plante, ghivece, pietricele colorate cu care le poti impodobi. Totul depinde numai de creativitatea fiecaruia si de efectul dorit. Nu uita insa! Ca acest efect sa fie de lunga durata, plantele trebuie ingrijite in raport cu cerintele fiecareia.

    User: marieta
    Data: 16-04-2010
    Comentariu: E un colt de rai, dar din pacate nu putem sa -l avem si in casa noastra.Imi doresc aa ceva si eu.

    User: coca
    Data: 29-10-2011
    Comentariu: mai multe plante mai mult aer curat mai multa sanatate


Articole similare :

Ghid sezonier al ingrijirii plantelor
        De la plantarea semintelor pana la iesirea primelor plantute care vor inflori si fructifica, in fiecare sezon exista diverse cerinte inscrise in calendarul lunar al plantelor.
Transplantarea plantelor de interior
        Unele plante necesita anual o transplantare, altele trebuie transplantate odata la 2-3 ani, in functie de ritmul de dezvoltare.
Iata cateva semne ale plantelor care ne duc cu gandul la transplantare.
Plantele generatoare de viata
        Dupa momentul genezei planetei, suprafata acesteia si atmosfera erau destul de stabile pentru a crea conditii optime aparitiei formelor primitive de viata. Astfel, in oceanele planetei au inceput sa se dezvolte primele organisme unicelulare.
Istoria reproducerii plantelor
        Plantele primitive se reproduceau in acord cu adaptarea lor la mediul de viata acvatic, prin producerea si raspandirea sporilor. In plus, organismele vegetale si unele organisme animale acvatice se inmulteau prin simpla diviziune a lor si crearea altor organisme "clona", care erau purtate de apa si se dezvoltau in alte zone, asigurandu-le raspandirea in mediu.
Plantele tropicale din caminul tau
        Multe plante tropicale pot fi alese pentru a da caminului tau o nota exotica, fermecatoare. Caracteristicile comune ale acestui grup de plante sunt in primul rand permanenta umiditatii, caldura si semiumbra.