Home  |   Plante A-Z  |   Glosar  |   Forum  |   Contact
Plantele tropicale din caminul tau

Articole



Galerie Foto




Parteneri

Home » Plantele in decor » Plantele tropicale din caminul tau

Plantele tropicale din caminul tau

Articol vizualizat de 6928 ori

        Multe plante tropicale pot fi alese pentru a da caminului tau o nota exotica, fermecatoare. Caracteristicile comune ale acestui grup de plante sunt in primul rand permanenta umiditatii, caldura si semiumbra.
        Anthurium, numita si Pasarea flamingo este o planta de circa 80 cm inaltime cu frunze cordiforme, cu petiolul lung, rigid. Frumusetea unica este data de spatele cerate, viu colorate ce inconjura inflorescenta de forma unui tirbuson. Este o planta spectaculoasa mai ales daca este cultivata intr-un recipient suspendat. Florile rezista mult timp, iar pentru aspectul lor deosebit sunt folosite adesea sub forma de aranjamente florale si buchete.
        Categoria palmierilor care pot fi crescuti in conditii de interior cuprinde un numar mare de specii care se potrivesc cu aproape orice decor.
        Rhapis excelsa este un palmier de 1-2 m inaltime, rizomatos, de forma unei tufe cu tulpini usor inclinate ce amintesc de bambus. Frunzele palmate au forma unor buchete. Ele sunt divizate intr-o multitudine de pinule cu extremitatile dantelate.
        Archontophoenix cunninghamiana (Palmierul regal) poate atinge chiar si 4 metri in ghiveci. Originar din Australia uimeste prin tulpinile sale inelate si frunzele de 1-2 metri lungime, arcuite elegant.
        Cocos nutifera (Cocotierul) atinge 2-3 metri in ghiveci. Frunzele sale, mult decupate ating 1-2 metri.
        Latania loddigesii (Latanierul) este un palmier mare, de circa 2-3 metri inaltime, cu stipul lung si inelat. Frumusetea este data de frunzele lungi de 1-1,5metri cu pinule reunite cate 20 sub forma unor evantaie "gigant".
        Speciile de Bromeliacee schimba de asemeni decorul casei. Multe specii pot fi crescute cu usurinta in interior datorita faptului ca se adapteaza relativ repede.
        Aechmea este o planta epifita, tulburator de frumoasa. Are frunzele de peste 1 metru lungime, usor arcuite, dispuse intr-o rozeta de forma unei palnii. Acestea sunt de culoare gri-verzui cu striatii intunecate. Florile mici, tubulare apar pe o inflorescenta mare formata din bractee viu colorate ce persista mai multe luni. Fructele carnoase si colorate persista si sunt la fel de decorative ca si florile.
        Billbergia (Lacrima reginei) este o planta, epifita, rizomatoasa ce formeaza rozete voluminoase. Frunzele lungi de 40-50cm au forma unor panglici iar florile tubulare, albastre sau violet sunt protejate de bractee rosii sau roz si formeaza inflorescente pendente.
        Guzmania este o planta epifita ce formeaza o rozeta din mijlocul careia se ridica o inflorescenta de bractee colorate. Frunzele de forma unor panglici pot fi verzi sau dungate si se suprapun formand rozeta bazala caracteristica bromeliaceelor. Florile sunt mici, alb galbui, nesemnificative dar sunt insotite de bractee mari, intens colorate ce formeaza inflorescente uluitoare.
        Tillandsia (Fiica aerului) este tot o bromeliacee epifita care pentru a supravietui si inflori nu are nevoie neaparat de substrat. Aceasta planta se dezvolta pe o piatra, o bucata de lemn sau o scoarta de copac (un arbust sau un palmier din caminul dumneavostra). Frunzele sunt variate in raport cu specia de la cenusii, la verde crud, mai inguste sau mai late, netede sau prevazute cu diversi solzi sau spinisori. Florile sunt tubulare grupate in spice aplatizate purtate de o tulpina florala scurta. La unele specii, inflorescenta este insotita de bractee intens colorate si persistente.
        Spathiphyllum wallisii (Crinul pacii) este o alegere reusita pentru ca se adapteaza repid la conditii din apartament si nu necesita o ingrijire laborioasa. Decoreaza prin frunzele erecte, lanceolate, arcuite, cu petioluri lungi si prin spatele sale albe, diafane ce protejeaza inflorescentele galbene, in forma de spic. In plus, aceasta planta este incadrata in categoria speciilor care purifica aerului din locuinta dumneavoastra.
        Alpinia zerumbet (Clopotelul de fildes) este o planta rizomatoasa de forma unei tufe, cu frunzele mari, erecte colorate in verde inchis. Florile de forma unor clopotei, diversi colorati si parfumati sunt grupate in ciorchini pendenti.
        Costus speciosus (Ghimbirul de Malaesia) este un arbust de circa 2 metri inaltime cu tulpini lungi, carnoase si frunze mari, lanceolate, verzi inhis, infasurate sub forma unei spirale in jurul tulpinii. Desi nu rezista decat o singura zi, florile sunt mari, extrem de delicate, albe, stavezii si intens parfumate.


Imagini Plantele tropicale din caminul tau


Anthurium (Pasarea flamingo)

Alpinia zerumbet (Clopotelul de fildes)

Guzmania

Tillandsia (Fiica aerului)



Voteaza: Plantele tropicale din caminul tau


Punctaj:10
Voturi: 15
Vizite: 6928
                  


Comenteaza: Plantele tropicale din caminul tau

Nume:
*Email:
*Comentariu:

Articole similare :

Plantele generatoare de viata
        Dupa momentul genezei planetei, suprafata acesteia si atmosfera erau destul de stabile pentru a crea conditii optime aparitiei formelor primitive de viata. Astfel, in oceanele planetei au inceput sa se dezvolte primele organisme unicelulare.