Articole
- Necesitatile si ingrijirea plantelor
- Inmultirea plantelor
- Sanatatea plantelor
- Plantele in decor
- Plantele in alimentatie
- Plantele in aromoterapie
- Plantele in sanatate si cosmetica
Galerie Foto
- Plante de apartament
- Plante de gradina
- Plante de camp
- Plante din zone impadurite
- Plante medicinale
- Plante exotice
- Plante suculente si cactusi
- Plante carnivore
- Plante aromatice
- Plante din zona apelor stagnante sau curgatoare
- Plante din regiunea alpina
- Plante toxice
- Bonsai
- Orhidee
Parteneri
Home »
Plantele in decor »
Sa ne imprietenim cu natura
Sa ne imprietenim cu natura
Articol vizualizat de 12419 ori
  Haideti la o plimbare prin padure sa privim copacii. Acestia pot fi impartiti in doua mari categorii: foioasele (copacii cu frunze caduce) si coniferele. Conifer inseamna purtator de conuri. Frunzele coniferelor, transformate in ace nu cad la venirea iernii si nu se ingalbenesc. Coniferele sunt copacii care raman verzi tot anul. Ei secreta rasina iar scoarta lor este aromata. Intr-o padure de conifere te imbie parfumul proaspat si aerul curat. Copacii cu frunze caduce sunt aceia care-si pierd frunzisul in anotimpul rece. Toamna, cand zilele devin mai scurte, fotosinteza se reduce treptat iar clorofila este transportata din frunze in alte parti ale plantei. Inainte de cadere frunzele isi pierd treptat nuanta de verde imbracand padurile in nuante auriu-roscate ca focul.
  O excursie in padure poate deveni o experienta foarte placuta. Inarmati-va cu buna-dispozitie, cu un ghid de identificare pentru plante si o carte veche pe care nu o mai utilizati. Incepeti sa culegeti frunze incercand sa le identificati cu ajutorul ghidului. Alegeti diferite culori, forme, frunze proaspete si uscate. Dupa identificare, daca frunzele sunt inca verzi lasati-le la uscat intre paginile cartii. Creati un aranjament frumos si original cu achizitiile voastre. In acest mod va relaxati, va oxigenati, invatati sa descoperiti si sa iubiti natura.
  Poate cea mai importanta utilizare a copacilor pentru noi este lemnul. Acesta este pretuit in industria de producere a hartiei, pentru mobila si diverse accesorii, instrumente muzicale sau pur si simplu ca sursa de incalzire. Lemnul copacilor nu este la fel. Acesta difera de la specie la specie. Fiecare tip de lemn are o anume destinatie fiind ales in functie de culoare si textura.
  Gramineele si alte plante fibroase sunt transformate in asa numitele "paie", prin impletirea carora putem obtine: cosuri, franghii, covoare sau piese de mobilier. Alte plante precum bumbacul, inul sau canepa ne ofera materia prima pentru haine. Chiar si multe dintre culorile pe care le folosim pentru haine provin tot din plante.
  Un alt mod de a privi lucrurile ar fi sa ne gandim de unde provine oare hrana noastra? Fie ca este fruct, frunza, tulpina, samanta, tubercul sau chiar floare este comestibil pentru animale si om. Plantele sunt de fapt cele care stau la baza lantului trofic pentru ca ele transforma prin fotosinteza elementele anorganice in compusi organici. Cand luati masa, ganditi-va cat din ceea ce mancati provine direct sau indirect din plante.
  Un alt mod prin care plantele ne ajuta viata consta in efectele terapeutice pe care multe dintre acestea le au asupra organismului nostru. Multi dintre compusii activi din medicamentele de astazi provin direct din plante. Altii precum morfina, chinina, aspirina, au fost sintetizati artificial, imitandu-i pe cei originali si plantelor. Din pacate multe dintre aceste componente miraculoase ale plantelor nu au fost inca descoperite si probabil multe leacuri pentru bolile crunte din prezent vor mai ramane un timp tainuite in locuri greu accesibile ale padurilor tropicale.
  Plantele contribuie la bunastarea noastra, a tuturor. Arborii si arbustii ne purifica aerul, facandu-l mai curat, ne protejeaza de bataia apriga a vantului si ne ofera umbra in zilele toride de vara.
  V-ati gandit vreodata cat ne ajutam de plante intr-o singura zi din viata noastra? Incercati sa notati tot ce utilizati si ce mancati intr-o singura zi, tot ce va trimite direct sau indirect cu gandul la lumea plantelor. Sunteti surprinsi?
Imagini Sa ne imprietenim cu natura
![]() Batranii copaci ne asigura traiul zilnic | ![]() Nimic nu poate fi mai relaxant decat o excursie in mijlocul naturii | ![]() Padurile tropicale ascund multe secrete | Sa nu uitam sa admiram natura |
Voteaza: Sa ne imprietenim cu natura
Punctaj:7.64 Voturi: 38 Vizite: 12419 |
Comenteaza: Sa ne imprietenim cu natura
Comentarii:
User: paula
Data: 14-04-2010
Comentariu: e supeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr TARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
User: svet@
Data: 18-05-2011
Comentariu: ocrotiti natura ca ia merreu ne da aer curat
Articole similare :
Decor cu plante naturale
  Valoarea plantelor de interior consta, in mare parte, in modul cum pot fi folosite pentru infrumusetarea caminului nostru.
  Plantele transforma casa noastra intr-una mai primitoare si ne ajuta sa ne relaxam mult mai repede. Asezate adecvat, ele pot transforma incaperile mari si reci intr-un spatiu intim sau pot da impresia de nivele si adancime unor incaperi joase.

  Valoarea plantelor de interior consta, in mare parte, in modul cum pot fi folosite pentru infrumusetarea caminului nostru.
  Plantele transforma casa noastra intr-una mai primitoare si ne ajuta sa ne relaxam mult mai repede. Asezate adecvat, ele pot transforma incaperile mari si reci intr-un spatiu intim sau pot da impresia de nivele si adancime unor incaperi joase.
