Home  |   Plante A-Z  |   Glosar  |   Forum  |   Contact
Plantele in sanatate si cosmetica

ArticoleGalerie Foto
Parteneri


Plantele in sanatate si cosmetica

        Natura ne pune la dispozitie plante, legume si fructe, in a caror compozitie gasim principii active, care ne pot ajuta in prevenirea sau uneori chiar tratarea unor boli. Spre deosebire de tratamentele conventionale ce contin in doze mari anumite substante chimice cu ajutorul carora se intervine din exterior, artificial si uneori brutal, pentru rezolvarea unei probleme a organismului, remediile din plante, prin intermediul principiilor active naturale continute, ajuta organismul sa se restabileasca si sa lupte singur in procesul auto-vindecarii. Ca si sanatatea noastra, mentinerea frumusetii trupului nostru se poate realiza, de asemeni, cu produse naturale obtinute din plante, accesibile oricui. Efectul acestora se va simti destul de repede daca vom avea rabdarea necesara si vom persevera in folosirea lor. Industria cosmetica de astazi, foloseste pe scara larga principiile active continute in plante pentru crearea produselor de viitor, naturale si atat de binefacatoare.

Articole

Arnica. Planta tamaduitoare din munti
        Arnica montana este o planta medicinala folosita din cele mai vechi timpuri pentru vindecarea ranilor. Incepand cu secolul al-VI-lea, datorita efectelor sale calmante si antiinflamatorii s-a utilizat si in America de Nord, Germania si Rusia. Arnica montana nu trebuie confundata cu Arnica chamissonis care este o planta strict decorativa, lipsita de efecte terapeutice.
Cicoarea
        Desi este cunoscuta pretutindeni in primul rand datorita proprietatilor sale medicinale, cicoarea este renumita si pentru ca este un excelent inlocuior al cafelei. Ea contine un derivat de insulina foarte eficient care transforma compusii non-alimentari, in compusi biodegradabili.
Menta, senzatie de prospetime si racoare
        Cunoscuta din antichitate, menta este o planta medicinala cu proprietati curative. Pe langa acestea bucataria araba foloseste menta drept condiment pentru diverse mancaruri si deserturi.
Ginseng
        Cu o mare varietate de proprietati farmaceutice, demonstrandu-si virtutile nu numai in tratamentele curative dar si in nutritie, ginsengul reprezinta un adevarat elixir al vietii datorita efectelor sale stimulante, tonice si energizante. Este recunoscuta in toata lumea capacitatea sa de a incetini imbatranirea, dand o nota de prospetime si optimism intregului organism.
Frumusete cu parfum de lamaie
        De-a lungul vremii, s-a dovedit ca lamaia este un nesfarsit izvor de frumusete si sanatate. Ar trebui sa invatam sa profitam din plin de aceasta sursa de vitamine cu efecte miraculoase. De exemplu, pielea rugoasa de pe calcaie, genunchi si coate isi recapata finetea daca o acoperim pret de cateva minute cu o jumatate de lamaie pe care am presurat putina sare alimentara, dupa care o spalam si o ungem cu o crema grasa.
Aloe Vera si virtutile sale medicinale
        Numita si "elixirul tineretii" sau "planta imortalitatii" Aloe Vera este, fara indoiala, una dintre cele mai valoroase plante medicinale, cu impact puternic in medicina si cosmetica.