';
Home  |   Plante A-Z  |   Glosar  |   Forum  |   Contact
Arborele de coral (ERYTHRINA CRISTA GALLI)

ArticoleGalerie Foto
Parteneri

Home » Plante A-Z » Litera E » Erythrina crista galli (Arborele de coral)


Erythrina crista galli (Arborele de coral)Increngatura : Magnoliophyta
Clasa : Rosidae
Ordinul : Fabales
Familia : Faboideae
Genul : Erythrina
Specia : Erythrina crista-galli


Descriere : Arbust cu trunchiul drept, liniar de 1-1,5 metri inaltime, cu ramuri subtiri, arcuite si spinoase. Frunzele sunt cazatoare, ovale, formate din 3 foliole si colorate in verde albastru. Florile apar la capatul tulpinilor, au forma unor fluturi strans grupati in jurul acestora si sunt cerate si colorate in rosu- corai stralucitor.

Denumire populara : Arborele de coral
Sinonime : Corallodendron crista-galli, Micropteryx crista-galli
Tipul plantei : Arbust
Durata de viata : Perena
Origine : Argentina, Brazilia
Habitat : Regiuni tropicale si subtropicale din Bolivia, Argentina, Brazilia, Venezuela, unde sunt raspanditi spontan sau sunt cultivati in parcuri si gradini.
Inflorire : Iulie-August
Temperatura : 3-20C
Umiditate : Redusa
Luminozitate : Soare plin
Tipul de sol : Amestec de pamat de gradina si mranita, imbogatit cu ingrasamant organic.
Fertilizare : Odata cu transplantarea se administreaza un ingrasamat solid, granulat cu difuzie lenta, nemaifiind nevoie de alte fertilizari pe parcursul intregului an.
Inmultire : Se poate realiza prin semanarea semintelor primavara, sau prin butasire si plantarea butasilor intr-un sol ca si al plantei mama insa imbogatit cu turba. Pentru o inradacinare mai buna se acopera butasii cu folii si se trateaza cu hormoni de crestere. Plantele obtinute vor inflori dupa circa un an.
Boli si daunatori : Poate fi atacata de cosenile, paianjenii rosii, este foarte sensibila la umezeala excesiva a solului.
Ingrijire : Prefera lumina intensa insa trebuie ferita de razele directe ale soarelui care-i ard frunzele. Se uda vara de doua ori pe saptamana iar iarna saptamanal sau bilunar fortand un usor repaus cu perioade scurte de seceta intre udari pentru o inflorire mai abundenta in anul urmator. Se transplanteaza primavara cand se si fertilizeaza noul substrat.
Beneficii : Planta ornamentala, foarte frumoasa de forma unui arbore in miniatura. Nu este pretentios. In mediul naturala florire sunt o importanta sursa de nectar folosit ca hrana de multe insecte. Dupa trecerea florilor formeaza fucte de forma unor pastai care contin semintele foarte toxice.
Alte specii : Erythrina americana, Erythrina caffra, Erythrina edulis, Erythrina flabelliformis, Erythrina herbacea, Erythrina indica, Erythrina lysistemon, Erythrina mulungu, Erythrina sandwicensis, Erythrina sykesii, Erythrina variegate, Erythrina verspertilio, etc.