';
Home  |   Plante A-Z  |   Glosar  |   Forum  |   Contact
Ascocentrum (Ascocentrum miniatum)

ArticoleGalerie Foto
Parteneri

Home » Plante A-Z » Litera A » Ascocentrum miniatum (Ascocentrum)


Ascocentrum miniatum (Ascocentrum)Increngatura : Magnoliophyta
Clasa : Liliopsida
Ordinul : Asparagales
Familia : Orchidaceae
Genul : Ascocentrum
Specia : Ascocentrum miniatum


Descriere : Orhidee miniaturala de pana la 15 cm inaltime, cu frunze subtiri, liniare, lucioase, colorate in verde inchis, persistente, ce apar pe o tulpina unica. La inceputul verii apar buchetele florale alcatuite din numeroase flori neparfumate, colorate in rosu sau portocaliu.

Denumire populara : Ascocentrum
Sinonime : Ascolabium miniatum, Saccolabium miniatum
Tipul plantei : Orhidee
Durata de viata : Aproximativ 1-5 ani in apartament, mult mai mult in sera.
Origine : India, Thailanda.
Habitat : Regiuni tropicale
Inflorire : Mai-Iunie
Temperatura : 15-25C
Umiditate : Medie
Luminozitate : Soare plin
Tipul de sol : Amestec de scoarta de copac, perlit si polistiren.
Fertilizare : Se fertilizeaza saptamanal cu ingrasamant lichid pentru orhidee introdus in apa folosita la udare. Exceptie face sezonul rece in care nu trebuie fertilizata.
Inmultire : Se realizeaza primavara si toamna prin separarea lastarilor aparuti la baza tulpinii principale.
Boli si daunatori : Poate fi atacata de paduchi sau acarieni mai ales in zilele caniculare cand nu i se asigura o umiditate atmosferica necesara.
Ingrijire : Se aseaza intr-un loc luminos, exceptand soarele direct in zilele caniculare. Se uda la 2-3 zile vara, cu apa dedurizata si nu foarte rece. Iarna se uda odata la 10 zile. Se pulverizeaza pe frunze si flori zilnic. Se transplanteaza odata la 3 ani in substrat proaspat. Este o planta care nu suporta curentii de aer sau schimbarile bruste de temperatura. Spre deosebire de alte orhidee in cazul carora diferenta de temperatura zi-noapte favorizeaza inflorirea, in cazul orhideei Ascocentrum duce la pierderea florilor si frunzelor.
Beneficii : Planta decorativa asigurand frumusetea miniaturala a unei adevarate orhidei.
Alte specii : Ascocentrum ampullaceum, Ascocentrum aurantiacum, Ascocentrum aureum, Ascocentrum christensonianum, Ascocentrum curvifolium, Ascocentrum garayi, Ascocentrum himalaicum, Ascocentrum insularum, Ascocentrum pumilum, Ascocentrum rubescens, Ascocentrum rubrum, Ascocentrum semiteretifolium, etc.Alte plante din familia "Orchidaceae" :