';
Home  |   Plante A-Z  |   Glosar  |   Forum  |   Contact
Bambus de interior (Bambusa vulgaris)

Articole



Galerie Foto




Parteneri

Home » Plante A-Z » Litera B » Bambusa vulgaris (Bambus de interior)


Bambusa vulgaris (Bambus de interior)



Increngatura : Magnoliophyta
Clasa : Liliopsida
Ordinul : Poales
Familia : Poaceae
Genul : Bambusa
Specia : Bambusa vulgaris


Descriere : Graminee rizomatoasa cu tulpini lemnoase, noduroase ce atinge pana la 200 centrimetri inaltime in ghiveci. Frunzele sunt lanceolate si ascutite, colorate in verde inchis. Destul de rar planta formeaza flori neparfumate de forma unor spice alungite, de culoare alb-galbuie care sunt urmate de uscarea ramurilor.

Denumire populara : Bambus de interior
Sinonime : Bambusa variegatus
Tipul plantei : Graminee
Durata de viata : Perena
Origine : Asia
Habitat : Regiuni tropicale, umede si subtropicale, poate fi cultivat in sere si interioare.
Inflorire : In sezonul calduros
Temperatura : 10-25°C
Umiditate : Redusa
Luminozitate : Soare plin
Tipul de sol : Amestec de pamant de gradina, mranita si turba.
Fertilizare : Se poate fertiliza lunar, de primavara pana toamna cu ingrasamant lichid pentru plante deorative prin frunze. Mai eficienta s-a dovedit a fi utilizarea anuala, primavara a ingrasamantului granulat cu absorbtie lenta, in momentul transplantarii.
Inmultire : Se relizeaza prin separarea rizomului, toamna.
Boli si daunatori : Bambusul poate fi atacat ocazional de cosenilele fainoase. Atentie in primul rand la excesul de apa din ghiveci. Ingalbenirea frunzelor se datoreaza fie unui deficit de udare fie unui spatiu care nu este aerisit adecvat.
Ingrijire : Poate fi scos vara pe veranda sau in ggradina insa trebuie ferit de rezele directe ale soarelui. Se uda bilunar in timpul sezonului rece si de 2-3 ori pe saptamana, vara in functie de temperatura. Necesita pulverizarea saptamanala a frunzelor inclusiv iarna cand temperatura depaseste 10°C. Se transplanteaza anual, primavara cand se si fertilizeaza. La inceputul primaverii se taie tulpinile uscate si se tund usor lastarii pentru a determina formarea altora.
Beneficii : Planta exotica de dimensiuni mari, foarte decorativa. In locurile de bastina bambusul se cultiva pentru "mugurii de bambus" ce reprezinta partile fragede, verzi ale plantelor abia rasarite care nu depasec 10 cm inaltime.
Alte specii : Bambusa arnhemica, Bambusa balcooa, Bambusa blumeana, Bambusa chungii, Bambusa glaucophylla, Bambusa longispiculata, Bambusa tulda, Bambusa multiplex, etc.



Alte plante din familia "" :