';
Home  |   Plante A-Z  |   Glosar  |   Forum  |   Contact
Begonia decorativa prin frunze (Begonia var. Siver Queen)

ArticoleGalerie Foto
Parteneri

Home » Plante A-Z » Litera B » Begonia var. siver queen (Begonia decorativa prin frunze)


Begonia var. siver queen (Begonia decorativa prin frunze)Increngatura : Magnoliophyta
Clasa : Magnoliopsida
Ordinul : Cucurbitales
Familia : Begoniaceae
Genul : Begonia
Specia : Begonia var. Siver Queen


Descriere : Planta rizomatoasa cu tulpini carnoase de pana la 50 cm inaltime. Formeaza tufe compacte, decorative de frunze reniforme de culoare verde gri cu nervatiuni proeminente colorate in nuante de verde crud.

Denumire populara : Begonia decorativa prin frunze
Tipul plantei : Rizomatoasa
Durata de viata : Perena
Origine : N-E Indiei
Habitat : Regiuni tropicale, usor adapatabila in gradini, terase si interior
Temperatura : 15-25C
Umiditate : Medie
Luminozitate : Semiumbra
Tipul de sol : Amestec de mranita, turba si nisip.
Fertilizare : Se fertilizeza saptamanal primavara si vara cu o doza diluata la jumatate fata de cea recomandata de ingrasamant destinat plantelor decorative prin frunze.
Inmultire : Se inmultesc primmavara prin butasi de frunze. Se fragmenteaza o frunza si se planteaza fragmentele pe substrat acoperindu-le cu o folie. Se tin la intuneric si se uda putin si regulat doar pentru umezirea usoara a substratului. In circa doua luni vor apare noile plantute.
Boli si daunatori : In cazul unei umiditati excesive plantele sunt atacate rapid de ciupercile din genul Oidium sau de mucegaiul cenusiu. Vara pe timpul caniculei, cand atmosfera este sufocanta pot invada paianjenii-rosii.
Ingrijire : Soarele direct le arde frunzele de aceea vara au nevoie permanent de filtrarea luminii. Se uda vara odata la 3-4 zile iar in sezonul rece udarile se raresc fiind necesara o noua udare doar cand jumatatea superioara a substratului din ghiveci este uscata. Planta se dezvolta mai bine daca umiditatea atmosferica este de peste 50%. Aceasta se poate realiza prin asezarea ghiveciului pe un pat de pietris care se mentine permanent umed. Frunzele nu se stropesc niciodata, acest obicei fiindu-i fatal. Se transplanteaza primavara, daca radacinile au umplut complet ghiveciul. Nu suporta curentii de aer, fumul de tigara si umiditatea stagnanta. Deoarece begoniile imbatranesc relativ repede se recomanda "innoirea" lor prin butasire, odata la 3 ani.
Beneficii : Usor de inmultit, cultivat si ingrijit, begoniile decorative prin frunze infrumuseteaza orice spatiu prin paleta coloristica si diversitatea formelor.
Alte specii : Begonia acerifolia, Begonia rex, Begonia masoniana, Begonia bowerae, Begonia listada, Begonia glazioni, etc.Alte plante din familia "Begoniaceae" :