';
Home  |   Plante A-Z  |   Glosar  |   Forum  |   Contact
Bifrenaria (Bifrenaria harrisoniae )

ArticoleGalerie Foto
Parteneri

Home » Plante A-Z » Litera B » Bifrenaria harrisoniae (Bifrenaria)


Bifrenaria harrisoniae (Bifrenaria)Increngatura : Magnoliophyta
Clasa : Liliopsida
Ordinul : Asparagales
Familia : Orchidaceae
Genul : Bifrenaria
Specia : Bifrenaria harrisoniae


Descriere : Orhidee epifita, de pana la 50 cm inaltime, cu frunze colorate in verde inchis, netede, de forma unor panglici de 30 cm lungime cate una pe fiecare pseudobulb. Acestia sunt "zbarciti" pe toata lungimea lor si indesati unul in altul. Primavara apar florile carnoase, colorate in roz, cu labelul rosu, striat si parfumate. Ating 7-8cm diametru si pot fi solitare sau grupate in perechi.

Denumire populara : Bifrenaria
Sinonime : Stenocoryne harrisoniae, Dendrobium harrisoniae, Maxillaria spathacea, Lycaste harrisoniae, Maxillaria barringtoniae, Bifrenaria aurea, Lycaste citrina, etc.
Tipul plantei : Orhidee
Durata de viata : Aproximativ 5 ani in interior, mai mult in sera.
Origine : Brazilia
Habitat : Regiuni tropicale
Inflorire : Martie- Mai
Temperatura : 10-15C
Umiditate : Medie
Luminozitate : Umbra
Tipul de sol : Amestec de scoarta, vermiculit si polistiren
Fertilizare : Se fertilizeaza odata la 15 zile cu un ingrasamant destinat orhideelor.
Inmultire : Se inmulteste prin separarea pseudobulbilor.
Boli si daunatori : Ingrijita neadecvat poate fi atacata de paduchi sau acarieni.
Ingrijire : In perioada de crestere se uda odata la 4-5 zile, iar in anotimpul rece, odata la 2 saptamani. In anotimpul rece, planta intra intr-un usor repaus de aceea se tine la temperaturi scazute si se reduce drastic udarea pentru a i se asigura o inflorire abundenta in urmatorul sezon. Se transplanteaza odata la 3 ani, cand recipientul devine neincapator. Tansplantarea se face cu delicatete si obligatoriu dupa trecerea florilor. Planta necesita o umiditate de aproximativ 80%, mai ales in sezonul cald. Acesta se poate realiza prin asezarea recipientului pe pat de pietris care se mentine permanent umed.
Beneficii : Planta decorativa.
Alte specii : Bifrenaria atropurpurea, Bifrenaria aureofulva, Bifrenaria calcarata, Bifrenaria charlesworthii, Bifrenaria clavigera, Bifrenaria inodora, Bifrenaria leucorrhoda, Bifrenaria longicornis, Bifrenaria maguirei, Bifrenaria mellicolor, Bifrenaria racemosa, Bifrenaria silvana, Bifrenaria stefanae, Bifrenaria steyermarkii, Bifrenaria tetragona, Bifrenaria tyrianthina, Bifrenaria venezuelana, Bifrenaria verboonenii, Bifrenaria vitellina, Bifrenaria wittigii, etc.Alte plante din familia "Orchidaceae" :