';
Home  |   Plante A-Z  |   Glosar  |   Forum  |   Contact
Crosandra (CROSSANDRA INFUNDIBULIFORMIS)

ArticoleGalerie Foto
Parteneri

Home » Plante A-Z » Litera C » Crossandra infundibuliformis (Crosandra)


Crossandra infundibuliformis (Crosandra)Increngatura : Magnoliophyta
Clasa : Magnoliopsida
Ordinul : Lamiales
Familia : Acanthaceae
Genul : Crossandra
Specia : Crossandra infundibuliformis


Descriere : Semiarbust ce atinge pana la 75 cm inaltime,cu frunzE intregi,cu marginile usor ondulate, de culoare verde inchis, lucioase. Florile neparfumate sunt grupate sub forma unor spice, in care se deschid pe rand si au culoarea portocaliu (somon).

Denumire populara : Crosandra
Tipul plantei : Semiarbust
Durata de viata : Perena
Origine : India
Habitat : Regiuni tropicale, poate fi crescuta si in alte regiuni in gradina in sezonul cald sau in intarioare unde rezista si iarna.
Inflorire : Aprilie- Mai
Temperatura : 15-25C
Umiditate : Redusa
Luminozitate : Semiumbra
Tipul de sol : Necesita un substrat cu ph usor acid format din amestec de pamant de gradina si mranita acida.
Fertilizare : Din primavara pana toamna se administreaza de doua ori pe luna ingrasamant lichid pentru plante florifere in apa de udare.
Inmultire : Prin butasire, primavara. Pentru o mai buna inradacinare, butasii se acopera cu folii de aluminiu si se trateaza eventual cu hormoni de crestere. Se pastreaza asa la temperaturi ridicate de 23-25C.
Boli si daunatori : Poate fi atacata, ocazional, de paianjenul rosu.
Ingrijire : Se uda saptamanal vara si odata la doua saptamani in sezonul rece. Este foarte sensibila la umiditatea excesiva si de aceea nu suporta nici pulverizarea sau stropirea frunzelor cu apa. Se uda doar cu apa dedurizata si la temperatura camerei.. Se transplanteaza anual, primavara, cand se efectueaza si tunderea lastarilor batrani pentru a favoriza inflorirea.
Beneficii : Chiar daca este o planta mai pretentioasa in ce priveste umiditatea, daca este respectata aceasta conditie si este corect ingrijita este deosebit de decorativa prin frumusetea florilor mari, delicate de culoarea somonului.
Alte specii : Crossandra greenstockii, Crossandra horrida, Crossandra longipes, Crossandra pungens, Crossandra strobilifera, etc.Alte plante din familia "Acanthaceae" :