';
Home  |   Plante A-Z  |   Glosar  |   Forum  |   Contact
Epidendrum (Epidendrum pentotis)

ArticoleGalerie Foto
Parteneri

Home » Plante A-Z » Litera E » Epidendrum pentotis (Epidendrum)


Epidendrum pentotis (Epidendrum)Increngatura : Magnoliophyta
Clasa : Liliopsida
Ordinul : Asparagales
Familia : Orchidaceae
Genul : Epidendrum
Specia : Epidendrum pentotis


Descriere : Orhidee ce traiesc pe arbori, ce atinge pana la 100cm ialtime si 100cm latime, cu pseudobulbi ovali sau rotunzi ce genereaza frunze persistente, sub forma unor panglici de 10-20cm. Frunzele cu aspect neted sunt colorate in verde inchis. Florile de culoare crem sunt parfumate si reunite in buchete situate la extremitatea tulpinilor foliare.

Denumire populara : Epidendrum
Sinonime : Epidendrum baculus, Epidendrum fragrans var. megalanthum, Epidendrum acuminatum, Epidendrum confusum, Epidendrum beyrodtianum, Encyclia pentotis, Encyclia baculus, Anacheilium baculus, Anacheilium confusum, Prosthechea baculus
Tipul plantei : Orhidee
Durata de viata : Perena in habitatul natural. Cultivata traieste pana la 7 ani in conditii de sera. Poate fi crescuta ca planta sezoniera in conditii de interior obisnuite.
Origine : America tropicala
Temperatura : 15-25C
Umiditate : Medie
Luminozitate : Semiumbra
Tipul de sol : Prefera un sol usor drenabil. Indicat este amestecul din parti egale de scoarta de pin, polistiren si sfagnum.
Fertilizare : In perioada aprilie-septembrie se aplica saptamanal ingrasamant lichid destinat orhideelor.
Inmultire : Poate fi inmultita odata cu transplantarea prin divizarea tufei.
Boli si daunatori : Este sensibila la udatul excesiv, la tempetarurile scazute si curentii de aer. Ocazional poate fi atacata de acarieni sau paduchi.
Ingrijire : Atentie la sol care trebuie sa fie usor drenabil si la umiditatea atmosferica. Pe timpul verii se uda regulat la 2-3 zile iar iarna la 6-8 zile in functie de temperatura mediului ambiant. Cand umiditatea aerului este scazuta se recomanda pulverizarea zilnica a frunzelor cu apa la temperatura camerei.
Beneficii : Planta decorativa, care farmeca prin coloritul si forma florilor sale. Poate fi utilizata ca floare taiata in aranjamente pentru diverse evenimente.
Alte specii : Epidendrum carnevalii, Epidendrum dunstervilleorum, Epidendrum foldatsii, Epidendrum garayi, Epidendrum garciae, Epidendrum hagsateri, Epidendrum lueri, Epidendrum nocturnum, Epidendrum schlechterianum, Epidendrum schweinfurthianum, etc.Alte plante din familia "Orchidaceae" :