';
Home  |   Plante A-Z  |   Glosar  |   Forum  |   Contact
Floarea norocului (CLERODENDRUM THOMSONIAE)

ArticoleGalerie Foto
Parteneri

Home » Plante A-Z » Litera C » Clerodendrum thomsoniae (Floarea norocului)


Clerodendrum thomsoniae (Floarea norocului)Increngatura : Magnoliophyta
Clasa : Magnoliopsida
Ordinul : Lamiales
Familia : Verbenaceae (Lamiaceae)
Genul : Clerodendrum
Specia : Clerodendrum thomsoniae


Descriere : Planta agatatoare, de pana la 200 cm inaltime, cu tulpini lungi,rigide. Frunzele sunt cordiforme, netede, de culoare verde crud, infrumusetate cu nervuri mai inchise la culoare iar florile discret parfumate, de forma unor lampioane sunt grupate in buchete, usor pendule, albe, cu extremitatile rosii.

Denumire populara : Floarea norocului
Tipul plantei : Agatatoare
Durata de viata : Perena
Origine : Africa
Habitat : Regiuni tropicale din Cameroon pana in Senegal
Inflorire : Vara
Temperatura : 10-25C
Umiditate : Redusa
Luminozitate : Semiumbra
Tipul de sol : Amestec de mranita, pamant de ericacee si pamant de telina.
Fertilizare : Din primavara pana in septembrie se aplica ingrasamant lichid pentru plante forifere in apa de udat, odata la doua saptamani.
Inmultire : Butasire, vara. In cazul acestei plante metoda nu da rezultate adesea de aceea pentru a spori sansele de inradacinare, acoperiti butasii cu folie de plastic sau tratati solul cu hormoni de crestere.
Boli si daunatori : Poate fi atacata de paianjeni sau musculite albe daca umiditatea scade drastic.
Ingrijire : Manifesta cerinte specifice fata de umiditate si, in special, fata de umiditatea atmosferica, de aceea vara cand temperaturile sunt foarte crescute se stropesc frunzele cu apa si de 2 ori pe zi. Se uda de doua ori pe saptamana vara si primavara in rest saptamanal. Nu suporta soarele direct. Primavara, planta se transplanteaza intr-un ghiveci mai mare sau in gradina, intr-un sol cu ph usor acid. Tot acum se efectueaza taieri pentru corectarea formei plantei.
Beneficii : Decorativa, cu flori delicat parfumate. In habitatul natural, planta serveste ca hrana pentru larvele de lepidoptere.
Alte specii : Clerodendrum brachystemon, Clerodendrum canescens, Clerodendrum cyrtophyllum, Clerodendrum fortunatum, Clerodendrum henryi, Clerodendrum indicum, Clerodendrum intermedium, Clerodendrum kaichianum, Clerodendrum paniculatum, Clerodendrum wallichii, etc.Alte plante din familia "Verbenaceae (Lamiaceae)" :