';
Home  |   Plante A-Z  |   Glosar  |   Forum  |   Contact
Kalanhoe (Kalanchoe blossfeldiana)

ArticoleGalerie Foto
Parteneri

Home » Plante A-Z » Litera K » Kalanchoe blossfeldiana (Kalanhoe )


Kalanchoe blossfeldiana (Kalanhoe )Increngatura : Magnoliophyta
Clasa : Magnoliopsida
Ordinul : Saxifragales
Familia : Crassulaceae
Genul : Kalanchoe
Specia : Kalanchoe blossfeldiana


Descriere : Planta suculenta, extrem de populara datorita existentei a peste 100 de hibrizi. Ating 50-70 cm in inaltime si anvergura. Frunzele sunt ovale, lucioase cu marginile ondulate. Florile, diurne pot fi simple sau batute, colorate intr-o singura culoare sau mai multe culori. Baza petalelor formeaza un tub de diferite dimensiuni inchis intr-un caliciu extrem de decorativ. Sunt grupate in inflorescente bogate, erecte. Numerosii boboci nu se deschid in acelasi timp, ceea ce face ca durata de inflorire a plantei sa dureze mai multe luni.

Denumire populara : Kalanhoe
Sinonime : Bryophyllum blossfeldiana
Tipul plantei : Suculenta
Durata de viata : Perena
Origine : Africa de Sud, Asia
Habitat : Regiuni subtropicale si semidesertice ale Peninsulei Arabice, Africii de Sud, Americii tropicale
Inflorire : Aprilie-Octombrie
Temperatura : 10-29C
Umiditate : Redusa
Luminozitate : Semiumbra
Tipul de sol : Ideala este mranita pentru muscate din comert asezata pe un strat de pietris fin pentru imbunatatirea dreanjului
Fertilizare : Se fertilizeaza lunar cu ingrasamant lichid destinat plantelor cu flori (pentru exemplarele inflorite) si cactusilor (pentru exemplare care nu au inflorit inca).
Inmultire : Este relativ usoara, prin inradacinarea butasilor cu 1-2 frunze.
Boli si daunatori : Este sensibila la Oidium (fainare) si la daunatori de tipul cosenilelor si paduchilor.
Ingrijire : Nu se va aseza in lumina directa intrucat soarele arzator poate inrosi sau chiar arde frunzele. Daca vedeti arsuri pe marginea frunzelor, iar florile se trec mai repede decat ar trebui, schimbati-i amplasamentul.Se uda odata la 4-7 zile din aprilie pana in octombrie. Iarna se uda numai dupa ce substratul este uscat complet. Sunt sensibile la excesul de umezeala putrezind foarte usor. Varsati intotdeauna surplusul se apa din farfurioara ghiveciului. Se transplanteaza anual, la inceputul primaverii in compost proaspat. Pentru stimularea aparitiei de noi tulpini florifere taiati ramurile vestejite cu frunze.
Beneficii : Kalanchoe este una dintre cele mai cunoscute si mai raspandite plante suculente. Popularitatea si-o datoreaza capacitatii ei de inflorire si adaptare la conditiile de mediu dar si nenumaratelor varietati existente pe piata. Atractiva prin portul compact si florile stralucitoare, creste de minune pe pervaz, pe terasa sau in gradina la umbra unui copac.
Alte specii : Kalanchoe adelae, Kalanchoe arborescens, Kalanchoe beauverdii, Kalanchoe beharensis, Kalanchoe bracteata, Kalanchoe campanulata, Kalanchoe crenata, Kalanchoe daigremontiana, Kalanchoe delagoensis, Kalanchoe farinacea, Kalanchoe fedtschenkoi, Kalanchoe gastonis-bonnieri, Kalanchoe grandidieri, Kalanchoe grandiflora, Kalanchoe marmorata, Kalanchoe orgyalis, Kalanchoe petitiana, Kalanchoe pinnata, Kalanchoe robusta, Kalanchoe rotundifolia, Kalanchoe schizophylla, Kalanchoe thyrsiflora, Kalanchoe tubiflora, Kalanchoe uniflora, Kalanchoe velutina, etc.Alte plante din familia "" :