';
Home  |   Plante A-Z  |   Glosar  |   Forum  |   Contact
Masdevalia (Masdevallia herradurae )

ArticoleGalerie Foto
Parteneri

Home » Plante A-Z » Litera M » Masdevallia herradurae (Masdevalia)


Masdevallia herradurae (Masdevalia)Increngatura : Magnoliophyta
Clasa : Liliopsida
Ordinul : Asparagales
Familia : Orchidaceae
Genul : Masdevallia
Specia : Masdevallia herradurae


Descriere : Orhidee epifite sau terestre cu inaltimea pana la 50cm si latimea pana la 30cm. Frunzele sunt ovale, carnoase, colorate in verde crud, solitare pe o tulpina scurta. Florile, parfumate, colorate in purpuriu sunt compuse in principal din sepale. Petalele sunt mult mai mici iar sepalele unite la baza formeaza o floare ciudata ca forma.

Denumire populara : Masdevalia
Tipul plantei : Orhidee
Durata de viata : Perena in habitatul natural. Cultivata traieste pana la 5 ani in conditii de sera. Poate fi crescuta ca planta sezoniera in conditii de interior obisnuite.
Origine : America de Sud si Centrala
Habitat : Tropical
Inflorire : Vara
Temperatura : 10-25C
Umiditate : Abundenta
Luminozitate : Soare plin
Tipul de sol : Prefera amestecurile de scoarta de pin, carbune de lemn, perlit si polistiren.
Fertilizare : Poate fi fertilizata de doua ori pe luna, pe tot parcursul anului, cu ingrasamant specific pentru orhidee.
Inmultire : Poate fi inmultita primavara, cu ocazia transplantarii prin separarea unei parti de rizom cu tot cu frunze.
Boli si daunatori : Este sensibila la udatul excesiv, la tempetarurile scazute si curentii de aer. Ocazional poate fi atacata de cosenile si paduchi.
Ingrijire : Pe timpul verii se uda regulat la 2-3 zile iar iarna la 6-8 zile in functie de temperatura mediului ambiant. Cand umiditatea aerului este scazuta se recomanda pulverizarea zilnica a frunzelor cu apa la temperatura camerei. Nu necesita repaus hibernal insa prefera o buna aerisire a camerei in special in anotimpul racoros.
Beneficii : Planta decorativa, care farmeca prin coloritul si forma florilor sale. Poate fi utilizata ca floare taiata in aranjamente pentru diverse evenimente.
Alte specii : M. bulbophyllopsis, M. ophioglossa, M. cerastes, M. corniculata, M. cucullata, M. macrura, M. mutica, M. picturata, M. pleurothalloides, M. amaluzae, M. carmenensis, M. patula, M. bottae, M. caudata, M. decumana, M. lychniphora, M. triangularis, M. xanthina, M. amabilis, M. barlaeana, M. coccinea, M. ignea, M. veitchiana, etc.Alte plante din familia "Orchidaceae" :