';
Home  |   Plante A-Z  |   Glosar  |   Forum  |   Contact
Orhideea panseluta (Miltonia sp.)

ArticoleGalerie Foto
Parteneri

Home » Plante A-Z » Litera M » Miltonia sp. (Orhideea panseluta)


Miltonia sp. (Orhideea panseluta)Increngatura : Magnoliophyta
Clasa : Liliopsida
Ordinul : Asparagales
Familia : Orchidaceae
Genul : Miltonia
Specia : Miltonia var. Miltoniopsis


Descriere : Orhidee de pana la 50cm inaltime cu pseudobulbi cilindrici si comprimati ce infloresc tot anul. Frunzele persistente, liniare, au 20-30cm lungime si sunt colorate in verde inchis. Florile parfumate dureaza 5-6 saptamani si sunt colorate in nuante de purpuriu cu galben, alb sau roz. Ele pot fi solitare sau grupate in inflorescente de cate 6-10 flori. Sepalele si petalele au aceeasi dimnsiune. Labelul este colorat mai viu sau in contrast cu restul florii.

Denumire populara : Orhideea panseluta
Sinonime : Anneliesia sp, Macrochilus sp.
Tipul plantei : Orhidee
Durata de viata : Perena in habitatul natural. Cultivata traieste pana la 10 ani in conditii de sera si 1-5 ani in conditii obisnuite de apartament.
Origine : America Centrala si de Sud.
Habitat : Tropical
Inflorire : Pe tot parcursul anului
Temperatura : 10-25C
Umiditate : Medie
Luminozitate : Umbra
Tipul de sol : Prefera un substrat format din amestec de scoarta de pin, radacini de feriga, perlit si polistiren.
Fertilizare : Se fertilizeaza lunar din aprilie pana in septembrie cu ingrasamant specific orhideelor.
Inmultire : Se relizeaza primavara cu ocazia transplantarii prin divizarea tufei.
Boli si daunatori : Este sensibila la udatul excesiv, la tempetarurile scazute si curentii de aer. Atmosfera inchisa, neaerisita determina caderea bobocilor.
Ingrijire : Pe timpul verii se uda regulat la 2-3 zile iar iarna la 6-8 zile in functie de temperatura mediului ambiant. Cand umiditatea aerului este scazuta se recomanda pulverizarea zilnica a frunzelor cu apa la temperatura camerei. Iarna se pastreaza la o temperatura de maxim 15C pentru a inflori sezonul urmator. Necesita transplantarea odata la 2 ani si o aerisire regulata a incaperii in care este pastrata.
Beneficii : Planta decorativa, care farmeca prin coloritul si forma florilor sale. Poate fi utilizata ca floare taiata in aranjamente pentru diverse evenimente.
Parti toxice ale plantei : Miltonia moreliana, Miltonia spectabilis, Miltonia flavescens, Miltonia candida, Miltonia russelliana, Miltonia regnellii, Miltonia kayasimae, Miltonia cuneata, Miltonia clowesii, etc.Alte plante din familia "Orchidaceae" :