';
Home  |   Plante A-Z  |   Glosar  |   Forum  |   Contact
Pasarea flamingo, limba de foc (ANTHURIUM)

ArticoleGalerie Foto
Parteneri

Home » Plante A-Z » Litera A » Anthurium (Pasarea flamingo, Limba de foc)


Anthurium (Pasarea flamingo, Limba de foc)Increngatura : Magnoliophyta
Clasa : Liliopsida
Ordinul : Alismatales
Familia : Araceae
Genul : Anthurium
Specia : Anthurium sp.


Descriere : Este o tropicala epifita, o planta perena cu crestere in forma de tufa, de pana la 100 cm inaltime. Frunzele sunt lucioase, cordiforme, cu petiol lung, rigide. Florile mici,neparfumate carnoase sunt dispuse strans in spic cu aspect de deget sau tirbuson colorat alb, galben sau rosu. Aceasta inflorescenta e protejata de o spata (frunza modificata), colorata in rosu, alb, roz.

Denumire populara : Pasarea flamingo, Limba de foc
Tipul plantei : Erbacee
Durata de viata : Perena
Origine : Brazilia, Columbia, Ecuador, America Centrala si de Sud
Habitat : Regiuni tropicale dar poate fi crescuta cu succes in interior.
Inflorire : Inflorirea poate avea loc tot timpul anului, daca ii sunt indeplinite conditiile de lumina si caldura si daca dispune de suficiente substante nutritive in substrat.
Temperatura : 15-25C
Umiditate : Medie
Luminozitate : Semiumbra
Tipul de sol : Fiind o planta acidofila, necesita un substrat de cultura pe baza de pamant de ericacee, mranita maruntita si turba, ultima componenta ajutand si la obtinerea unui pH usor acid, de care Anthurium are nevoie pentru dezvoltarea unui frunzis sanatos si a une
Fertilizare : Se administreaza lunar in perioada primavara-vara solutii nutritive pentru plante cu flori sau pentru plante acidofile.
Inmultire : Divizarea tufei se face primavara, odata cu schimbarea substratului. Puii detasati de langa planta matura, se planteaza in recipiente mici, in substrat pe baza de turba. Inmultirea prin seminte este realizata cu succes doar de specialisti. Semintele sunt semanate la 25C si incoltesc in cateva luni.
Boli si daunatori : Este o planta extrem de sensibila cu numeroase boli. Poate fi afectata de putregai (Erwinia carotovora) cand apar la baza radacinii niste leziuni umede, de diverse bacterii si ciuperci care determina patarea frunzelor si de unele insecte precum cosenilele si paduchii de frunze.
Ingrijire : Ghiveciul pentru cultura nu trebuie sa fie prea mare ca volum si este de preferat unul mai putin inalt, dar mai lat, cu orificii mari si numeroase de evacuare a apei. Anthurium solicita vara udari periodice abundente, dar numai atunci cand solul se usuca superficial la suprafata. Iarna udarile raresc, excesul de umezeala din sol, riscand putrezirea rapida a radacinilor. Vara cand aerul este uscat, se recomanda pulverizarea cu apa dedurizata, la temperatura camerei a frunzelor dar nu si a florilor. Transplantarea se realizeaza anual pana la maturitate apoi odata la 2 ani cand tufa depaseste 30 cm.
Beneficii : Planta decorativa care infloreste tot anul.Florile rezista mult timp, iar pentru aspectul lor deosebit sunt folosite adesea sub forma de aranjamente florale si buchete.
Alte specii : Anthurium acutangulum, Anthurium andreanum, Anthurium angustilaminatum, Anthurium argyrostachyum, Anthurium cordiforme, Anthurium digitatum, Anthurium ellipsoideum, Anthurium gaudichaudianum, Anthurium hammelii, Anthurium inconspicuum, Anthurium kastelskii, etc.Alte plante din familia "Araceae" :