';
Home  |   Plante A-Z  |   Glosar  |   Forum  |   Contact
Planta tigareta (CUPHEA IGNEA)

ArticoleGalerie Foto
Parteneri

Home » Plante A-Z » Litera C » Cuphea ignea (Planta tigareta)


Cuphea ignea (Planta tigareta)Increngatura : Magnoliophyta
Clasa : Magnoliopsida
Ordinul : Myrtales
Familia : Lythraceae
Genul : Cuphea
Specia : Cuphea ignea


Descriere : Arbust mic, de pana la 50 cm inaltime, de forma unei tufe, cu frunze ovale, intregi, lucioase, de culoare verde cu nervuri mai deschise la culoare. Florile neparfumate sunt lipsite de petale, au forma tubulara si culoare rosie, portocalie pana la galben spre varf.

Denumire populara : Planta tigareta
Sinonime : Cuphea platycentra
Tipul plantei : Semiarbust
Durata de viata : Perena
Origine : Mexic
Habitat : Regiuni tropicale si temperate din America.
Inflorire : Iunie- Octombrie
Temperatura : 5-20C
Umiditate : Medie
Luminozitate : Soare plin
Tipul de sol : Amestec din parti egale de pamant de gradina, mranita si pamant de telina.
Fertilizare : Primavara si vara se administreaza saptamanal, in apa de udare, un ingrasamant lichid pentru plante cu flori.
Inmultire : Prin butasire, primavara.
Boli si daunatori : Este usor sensibila la uscaciunea aerului care-i ingalbeneste marginile frunzelor si determina caderea florilor, precum si la umiditatea excesiva si mai ales prelungita.
Ingrijire : Se uda de 2-3 ori pe saptamana vara, in functie de temperatura mediului ambiant. Iarna se uda saptamanal. In anotimpul cald, cand umiditatea aerului scade mult se pulverizeaza zilnic frunzele cu apa dedurizata, la temperatura camerei.
Beneficii : Decorativa, cu flori interesante ce aduc cu imaginea unei tigari aprinse. Este o planta nepretentioasa, usor de crescut care se dezvolta mult mai repede daca vara este scoasa in aer liber.
Alte specii : Cuphea carthagenensis, Cuphea cyanea, Cuphea epilobiifolia, Cuphea hookeriana, Cuphea jorullensis, Cuphea laminuligera, Cuphea micropetala, Cuphea procumbens, etc.Alte plante din familia "Lythraceae" :